Prvič je bil Taekwon-Do je v tujini predstavljen leta 1959, ko je takrat, Major General Choi Hong Hi, ustanovitelj Taekwon-Do-ja in prvi predsednik Mednarodne Taekwon-Do Federation, svoje najboljše tekmovalce s črnimi pasovi popeljal v Vietnam in Tajvan. Med pionirji, ki so se zgodovinskega potovanja udeležili so bili Nam Tae Hi, Chun Ko Jae, Baek Joon Gi, Lim Woo Jong, Han Cha Kyo, Cha Soo Yong Kim Bok Man. To novo borilno veščino si je ogledalo 360.000 vietnamskih gledalcev.

Javna predstavitev Taekwon-Do-ja je zelo pomembna v zgodovini in razvoju te korejske umetnosti samoobrambe. Že pred tem pa, leta 1954, so bili črna pasovi razporejen v 29. pehotno divizijo, pod poveljstvom generala Choi, kar je zaukazal takratni predsednik Republike Koreje, Seung Man Rhee. Ta je po demonstraciji Nam Tae Hi-ja, ki je prelomil strešnike s pestjo, želel vojaško usposobljanje v tej umetnosti. Od tam se je ta veščina razširila še na policijo in širom civilnih dvoran po vsej Koreji.

Širjenje Taekwon-Do-ja je potekalo preko tur dobre volje, ko je tako dosegel tudi druge narode. General Choi je pomagal ustanoviti centre v teh državah. Tako se se oblikovali temelji za ustanovitev Mednarodne Taekwon-Do federacije v letu 1966, kar je bilo približno sedem let preden se je ustanovila Svetovna Taekwon-Do Federacija.

Leta 1973 je ITF demonstracijska ekipa gostovala v 23 državah po Evropi, Afriki, na Bližnjem in Daljnem Vzhodu. Na tej turneji si je predstavitev ogledalo več kot 100.000 gledalcev, ko so si ogledali izvajanje črnih pasov,  VII. DAN, Masters Kong Yong Il, Park Jong Soo, Rhee Ki Ha, Park Sun Jae in Choi Chang Keun izvedbo. Leta 1978 je 5. ITF demonstracijska ekipa, sestavljena iz Choi Chang Keun, Rhee Ki Ha, Park Jung Tae in Liong Wai Meng gostovala na Švedskem in prvič tudi po državah vzhodnega bloka, Poljska, Madžarska in Jugoslavija.

Dve leti kasneje je 7. ITF demonstracijska ekipa izvedla turo še po Severni Koreji, ko je bil Taekwon-do prvič predstavljen korejcem na severnem delu polotoka. Ta Ekipa je bila sestavljena iz devetih Korejcev, ki živijo v tujini in petih zahodnjakov, vključno z Charles E. Sereff. Naslednje leto so veliki mojster Park Jung Tae, mojstri VII. DAN ITF in predsednik Odbora za inštrukcije, izvedli obsežen sedem mesečni tečaj, ki je izučil prvo skupino inštruktorjev

Diplomanti tega usposabljanja so nadalje izučili preko 10.000 ljudmi v Taekwon-do v Severni Koreji. Izučili so nekatere od najboljših izvajalcev, inštruktorjev in svetovnih prvakov. Prikaz te korejske demonstracijske ekipe je bil davnega leta 1988 izveden na mednarodnem prizorišču, na 6. Svetovnem prvenstvu, ki je potekalo v Budimpešti na Madžarskem. Vsi gledalci na štadionu in tudi preko obsežnega TV prenosa so bili presenečeni in navdušeni nad spretnostjo in obvladovanjem telesa te ekipe.

Ta demonstracijske ekipa je izvedla številne predstavitve po svetu, med drugim je ta ekipa uvedla Taekwon-do tudi v nekdanji Sovjetski zvezi, prav tako leta 1988. Ta ekipa je julija 1989 v Pjongjangu v koreji, na 13. Svetovnem festivalu mladih in študentov, na štadionu za 150.000 gledalcev, izvedla demonstracijo za preko 1.600 črnih pasov. Štadion je bil napolnjen do zadnjega kotička.

Neverjetno predstavo te ekipe v živo si je bilo ponovno mogoče ogledati tudi na 40. obletnici ITF v Pjongjangu. Mogoče jih je videti tudi na številnih video posnetkih, nastopili pa so tudi na razstavi Expo v Južni Koreji, novembra 2002. To je bilo prvič, da so študenti Taekwon-Do-ja iz severa izvajali predstavitev na južnem delu polotoka.

Ekipa se je mudila tudi v Združenih držav Amerike. Ekipa je vodil VII. DAN, Master Son Song Gun, ki je bil leta 1988 svetovni prvak v obeh disciplinah, formah in borbah. Master Son Song Gun je gostoval v številnih državah in predstavljal Taekwon-do, poučeval je tudi v Avstriji, Mongoliji in na Češkoslovaškem. Upati je, da bo Taekwon-Do odigral podobno vlogo pri ogrevanju odnosov med ZDA in Kitajsko, kot ga  je imel namizni tenis (ping pong) v 60-ih in 70-ih letih.