• Sabum Barbara Sitar in novi črni pasovi

  Sabum Barbara Sitar in novi črni pasovi

  Med 3. in 5. junijem 2022 so potekali izpiti za črne pasove in višje črne pasove. Vse izpite je vodil, nadzoroval in izvajal Master Mick Flaherty iz Ireland ITF organizacije. K izpitom je pristopilo 5 članov kluba. Vsi kandidati so v četrtek pisali teoretični del izpita, ki je zahteval poglobljeno poznavanje terminologije v angleškem in korejskem jeziku, razumevanje posameznih tehnik ter pomen form in udarcev, uspešnost na tem delu izpita pa je bila pogoj za pristop k praktičnemu delu izpita. Praktični del izpita je obsegal izvedbo in prikaz form, samoobrambe, testa moči, dogovorjenega sparringa na 1, 2 in 3 in prostega sparringa, kick form ter tudi specialnih tehnik.

  V petek je praktični del izpita opravljala glavna trenerka kluba Barbara Sitar, ki je izvedla 15 form in prikazala zavidljiv nivo znanja in več kot zadovoljila pričakovanja. Skozi izvedbo vseh elementov izpita je prikazala ogromno energije in vloženega trud skozi dolga leta treniranja taekwon-doja. Izpit je uspešno opravila in tako dosegla stopnjo pasu IV. DAN. Člani kluba novopečeni Sabum Barbari Sitar, IV. DAN iskreno čestitamo in zelo smo ponosni nanjo.

  V soboto, ko se je izpitni komisiji pridružil še Sabum Arif Miljković, IV. DAN iz Avstrije in pa Sabum Barbara Sitar, IV. DAN, pa so praktični del izpita opravljali še 4 kandidati. Vsi so prikazali visok nivo tehničnega znanja, skozi izvedbo vseh form do svoje stopnje pasu, prav tako pa tudi ustrezno usposobljenost v vseh prikazanih elementih taekwon-doja. V nedeljo je Master Michael Flaherty razglasil rezultate izpitov, s čimer so nove stopnje dosegli naslednji člani:

  • Rok Knafelj, I. DAN
  • Neža Guštin, II. DAN
  • Ivana Sitar, II. DAN
  • Robert Guštin, III. DAN.

  Vsem za uspešno opravljene izpite čestitamo in verjamemo, da bo naša skupna pot taekwon-doja še dolga.